Menu główne Kategoria: Kuchnia

PATELNIA GERLACH PRESTIGE STALOWA 28CM 318M

Producent: GERLACH
Kod produktu: 5-P020-00124
Dostępność: Dostępny
Odsłon produktu: 77
Facebook Google+ Twitter LinkedIn Addthis
Stan magazynowy: (1 szt.)
dodaj do schowka
Zakupy w systemie ratalnym Credit Agricole dostępne są od 500zł wartości zamówienia.
Promocja: 119,00zł
stara cena: 169,00zł
Paczka zostanie wysłana następnego dnia!
Opis produktu:
Patelnia stalowa PRESTIGE to połączenie najwyższej jakości użytych materiałów, funkcjonalności i nowoczesnego wyglądu.

Specjalnie zaprojektowana konstrukcja patelni sprawia, że naczynie bardzo szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło - dlatego idealnie nadaje się do smażenia wszelkiego rodzaju mięs.

Średnica: 28 cm
Kolor: Stalowy / srebrny
ZMYWARKA: TAK
PIEKARNIK: TAK


PRESTIGE, PROFESJONALNE SMAŻENIE W ZASIĘGU TWOJEJ RĘKI:
  1.  Patelnia wykonana z najwyższej jakości stal nierdzewnej 18/10.
  2.  Solidne naczynie, odporne na zadrapania oraz uszkodzenia.
  3.  Bezpieczna dla zdrowia, bez szkodliwych substancji, wyprodukowana z materiałów najwyższej jakości.
  4.  Grube dno z wbudowanym dyskiem ferromagnetycznym, umożliwiającym równomierne rozprowadzanie ciepła oraz szybkie nagrzewanie.
  5.  Renomowany producent - solidna firma GERLACH.
  6.  Posiada ergonomiczny uchwyt, zapewniający komfort użytkowanie naczynia.
  7.  Nowoczesny design w ponadczasowym kolorze.
  8.  Łatwe czyszczenie.

ZASTOSOWANIE:

- KUCHNIA GAZOWA

- KUCHNIA ELEKTRYCZNA

- KUCHNIA CERAMICZNA

- KUCHNIA INDUKCYJNA


ZALECENIA:


Jak zahartować patelnię całostalową?

Podstawową kwestią, o której musimy pamiętać przy pierwszym smażeniu jest jej odpowiednie zahartowanie. Najlepszym sposobem jest zagotowanie filiżanki wody wraz z obierkami z ziemniaków przez 15 minut. Następnie należy wylać wodę, usunąć obierki i wypłukać patelnię. Zalać patelnię cienką warstwą oleju i smażyć przez kilka minut. Na koniec ściągnąć ją z palnika i wytrzeć.


Jak korzystać z patelni całostalowej?

Dzięki swojej konstrukcji, patelnia całostalowa nie potrzebuje aż tak dużego płomienia jak inne patelnie. Po rozgrzaniu patelni, zmniejszmy płomień, aby nie doprowadzić do jej przegrzania. Nie powinniśmy przekraczać temperatury 250 stopni Celsjusza. Jeśli przegrzejemy patelnię, smażone składniki mogą się nadmiernie przypalać i potrzebna będzie spora ilość tłuszczu, aby zapobiec kolejnemu przywieraniu.

Bezpiecznym rozwiązaniem podczas użytkowania patelni całostalowych w wysokich temperaturach jest stosowanie olei wysokotemperaturowych, takich jak oliwa, masło klarowane lub olej ryżowy. Pamiętajmy, że w przypadku patelni stalowej potrzebna jest większa ilość tłuszczu, niż przy smażeniu na innych patelniach.

Uwaga! Podczas naszych pierwszych zmagań z patelnią stalową, musimy uzbroić się w cierpliwość. Aby patelnia była gotowa do użytku musi przejść proces „wygrzewania się”. Proces ten może trwać nawet do kilku miesięcy, jednakże jest bardzo istotny, ponieważ pozwoli on stali dostosować się do smażenia. Podczas „wygrzewania się” dochodzi do rozprężania się materiału, co skutkuje w późniejszym, lepszym rozprowadzaniu ciepła.

Zobacz także:

PATELNIA STALOWA 280SNB
cena: 21,00zł
PATELNIA 28CM TAURUS
promocja: 95,01zł
Rekomendacje dostarcza Ceneo.pl

Najpopularniejsze marki

banki banki
Powrót do intro Upominki RTV / AGD / IT Dom i ogród Ściany i podłogi dotyk natury Meblowy kąt Oświetlenie
Zmień dział