Menu główne Kategoria: Kuchnia

PATELNIA GERLACH STALOWA SOLID ILAG ULTIMATE 28CM 312R

Producent: GERLACH
Kod produktu: 5-P020-54781
Dostępność: Dostępny
Odsłon produktu: 101
Facebook Google+ Twitter LinkedIn Addthis
Stan magazynowy: (9 szt.)
dodaj do schowka
Zakupy w systemie ratalnym Credit Agricole dostępne są od 500zł wartości zamówienia.
Promocja: 99,00zł
stara cena: 159,00zł
Pozostało Złóż zamówienie a my dzisiaj wyślemy do Ciebie paczkę!
Opis produktu:
Patelnia stalowa SOLID - bezproblemowe smażenie potraw - bezstresowa praca w kuchni bez ryzyka przypalenia ulubionych dań.

Patelnie wyprodukowane zostały w taki sposób, aby zagwarantować bezpieczeństwo dla zdrowia podczas intensywnego smażenia.
Dzięki małej ilości tłuszczu, która jest potrzebna do przyrządzenia dań na patelni Solid, gotowanie zdrowych i niskokalorycznych posiłków jest łatwe i przyjemne.

Średnica: 28 cm
Kolor: Stalowy wewnątrz / Czarny na zewnątrz
ZMYWARKA: NIE
PIEKARNIK: TAK


SOLID, FUNKCJONALNE I PRAKTYCZNE ROZWIĄZANIA W TWOJEJ KUCHNI:
  1. Patelnia posiada trójwarstwową powłokę nieprzywierającą ILAG Ultimate Durit Pro wzmocnioną domieszką ceramiczną, która jest wyjątkowo twarda oraz odporna na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne.
  2. Produkt z myślą o bezpieczeństwie dla zdrowia użytkowników nie zawiera szkodliwych substancji, takich jak związki niklu, metali ciężkich i PFOA.
  3. Wyjątkowo szczelna i gładka powłoka jest łatwa w ręcznym czyszczeniu.
  4. Posiada grube, stalowe dno, które zapewnia równomierną dystrybucję ciepła (wpływa to na efektywność gotowania oraz pozwala na krótsze i energooszczędne smażenie).
  5. Patelnia z wbudowanym pełnym dyskiem aluminiowym na indukcję (technologia Full Induction).
  6. Wygodny i ergonomiczny uchwyt - nie nagrzewa się i gwarantuje komfort użytkowania podczas smażenia w wysokich temperaturach. 

ZASTOSOWANIE:

- KUCHNIA GAZOWA

- KUCHNIA ELEKTRYCZNA

- KUCHNIA CERAMICZNA

- KUCHNIA INDUKCYJNA


ILAG ULTIMATE DURIT PRO ® to nieprzywierająca, trójwarstwowa powłoka, wzmocniona ceramicznie, o zwiększonej odporności na ścieranie i zarysowania. Odpowiednia do stosowania na "najwyższej jakości naczyniach kuchennych". Długotrwała wytrzymałość, wysoka odporność na ścieranie i korozję sprawiają, że ta udoskonalona technologia sprosta nawet najbardziej wymagającym oczekiwaniom.
Wyjątkowo wytrzymała powłoka!


UWAGI DOTYCZĄCE UŻYTKOWANIA

  • Przed pierwszym użyciem patelni, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
  • Zagotuj wodę 2-3 razy na patelni, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
  • Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
  • Staraj się oszczędzać energię upewniając się, że patelnia jest takiej samej wielkości lub jest większa, ale nigdy mniejsza, niż powierzchnia gotowania. Podczas korzystania z kuchenki gazowej, wyreguluj płomień tak, aby nie dotykał  brzegów patelni.
  • Nie używaj oleju lub tłuszczu do podgrzewania żywności na patelni.
  • Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie patelni nie jest zalecane.
  • Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
  • Nigdy nie przegrzewaj patelni. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła, ponieważ olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
  • Za wszelką cenę unikaj przegrzania naczynia. Istnieje możliwość przypalenia się żywności na powłoce ceramicznej i pojawienia się na niej czarnych osadów.
  • Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie jest zalecana podczas smażenia.
  • Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
  • Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
  • Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
  • Zawsze korzystaj z czystej patelni. Przed jej schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.

CZYSZCZENIE I PIELĘGNACJA

  • Przed czyszczeniem zawsze ostudź patelnię. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
  • Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
  • Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
  • W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych   krawędziach. Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie  ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
  • Przy dłuższym użytkowaniu patelni, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu. Może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię patelni należy czyścić starannie i dokładnie.
  • Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
  • Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia  własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie patelni z powłoką ceramiczną.



Rekomendacje dostarcza Ceneo.pl

Najpopularniejsze marki

banki banki
Powrót do intro Upominki RTV / AGD / IT Dom i ogród Ściany i podłogi dotyk natury Meblowy kąt Oświetlenie
Zmień dział